hits

Tikka Masala med sunnere nanbrd

I morgen er det lillelrdag, og kanskje har du tenkt lage noe ekstra godt? Her kommer i allefall et supert tips fra min side, hjemmelaget Tikka Masala med sunnere nanbrd. Tikka Masala er vel en rett de aller fleste liker, selv nr den kommer ferdig fra Toro. lage den selv er ikke bare mye bedre, men ogs sunnere og faktisk ikke vanskelig i det hele tatt. Her kommer oppskriften, slik at du har tid til handle inn de riktige ingrediensene og kan kose deg med denne fantastiske retten du ogs.

Det frste du m gjre er marinere kyllingfilet. Gjerne gjr dette dagen i forveien, eller om morgenen fr du skal servere slik at smaken fr trekt godt inn. Skjropp kyllingfilet i biter, til denne oppskiften kan du gjerne bruke mellom650-800gram kyllingfilet.Bruk flgende ingredienser til marinaden:

1 dl yoghurt naturell

2 fedd revet hvitlk

1 ss fersk revet ingefr

1/2 ts chilipulver

1 ts salt

3 ts tandoori masala

2 ts koriander

Ferdig marinert legger dublandingen i ildfastform, og stek midt i ovnen p ca. 225 grader i 15 minutter. I mellomtiden lager du sausen som det hele skal ligge i.


1 boks hermetiske tomater

2 ss olje

1 ss lettere creme fraiche

1 ss smr

1 fedd revet hvitlk

1 ss revet ingefr

2 ts koriander

La alle ingrediensene putre i ca. 5 minutter og rr godt sammen. Deretter tilsetter du de ferdigstekte kyllingfiletene og la retten trekke nye i 5-10 minutter eller til kyllingfiletene er gjennomstekte. Som tilbehr brukte vi salat, ris og cashewntter - men for sette prikken over i'en p denne retten serverer du ogs med nanbrd. Disse kan du kjpe i butikken, ellers kan du lage en sunnere versjon selv. Jeg ble veldig inspirert av Funksjonell Mat sin oppskrift som du finner her.

2 dl melk

1 pk fersk gjr

3 ss sukrin

2,5 dl yoghurt naturell

250 g havremel

250 g hvetemel

100 g fiberfin

2 ss olje

1 ts salt

1 ts bakepulver

Varm melken slik at den blir lunken, og tilsett gjr og sukrin og bland ut. I en annen bolle blander du alt det trre, for du tilsetter olje, yoghurt og gjrblandingen som duelter godt sammen. Hell1-2 ss olje overdeigen og la den heve i ca. 1 time p et lunt sted. Ferdig hevetdeler du deigen i 10-12 smballer som du kjevler ut.Legg p bakepapir og stek verst povnen i ca. 5 minutter, fr du tar brettet raskt ut, snur brdene og topper med litt olje og hakket hvitlk fr du steker i ytterligere to til treminutter.



Deretter er det bare nyte, jeg vil anbefale vre veldig sulten nr du serverer denne retten. Det er nemlig magisk godt, faktisk er det noe av det beste jeg har spist p lang tid. Om du lager det p lillelrdag eller venter til helgen fr vre opp til deg, s lenge du faktisk prver denne retten! Velbekomme :)





16 kommentarer

WOOOOW! Dette s bare fantastisk ut Nora! Takk for flott, enkelt og greit tips!:D

N ble jeg sulten. namnamnam

Det s digg ut! Tusen takk for tips! Hvor er pulveret kjpt?

denne kom som bestilt :)

Takk, ska uten tvil prves :D

Det s kjempe godt ut!! Jeg elsker Tikka Masala :)

Du stekte ikke kyllingfilet noe i stekepanna fr du la det i ildfast form i ovnen? Hehe. Jeg er ingen bra kokk :-)

Hva er vits med gjr nr du ikke bruker mel som har mulighet til heve? Havremel inneholder ikke gluten, og det er gluten som reagerer med heve i kontakt med gjr;) Ville heller brukt bakepulver som faktisk har en virkning i denne oppskriften.

Nam!

Hvor har du kjpt krydderiene i bildet verst? =)

Linna: det gikk litt fort i svingene :) brukte bde gjr og bakepulver som et sto originalt, men halvt om halvt med hvete og havremel :)

Lerarinn: p asiatisk matvare butikkk :)

hhh s godt det s ut!! Ska teste ut den oppskrifta dr :D

Hei! Du er en skikkelig inspirasjon, det skal du ha!

Jeg lurte p om du har noen tips til oss som trener mye, og vil g ned i vekt?

Jeg synes det er f som skriver om akkurat det i dag, er litt vanskelig finne ut hva man egentlig br f i seg. P den ene siden er folk som er veldig nye p spise mager mat, og ikke f i seg s mye kcal. P den andre siden er folk som trener masse, og derfor trenger en del mat i lpet av en dag, for f energi til treningen og nring til muskler osv. Jeg trener ca 5-6 dager i uken, og trenger da s klart mer mat enn en som trener kanskje to dager i uken. Men jeg skjnner jo at jeg ikke kan lasse ned med masse frukt, havregryn, ntter og cottage cheese i hvert mltid, for da blir det fort mye kcal... Blir litt forvirret opp i alt dette! Takk p forhnd :)

S godt ut :) Fr jeg sprre hvor mye du veier n? Eller snn ca ihvertfall?

Hvor mange porsjoner er denne oppskriften til? :-)

Mmm, det s herlig ut! M prves i helga :D

S supert at du lager glutenfri mat ogs :)

Skriv en ny kommentar

bloglovin Matprat