hits

Vulkanklatring og homestay

31.05.2013 - 04:34 3 kommentarer

God kveld Norge! De siste dagene i Nicaragua har vært helt fantastiske. Vi har vært på øya Omnitepe og bodd hjemme hos en lokal familie. Langt i fra luksus, men veldig gøy å få innblikk i hvordan menneskene i landet lever. Litt språkproblemer ettersom verken jeg eller Sofie snakker spansk, men man kommer langt med litt spanglish og kroppsspråk :) Omnitepe ligger midt i en gigantisk innsjø og har to vulkaner. Vi valgte å gå opp vulkanen Conception som ruver 1600 meter over havet. Selve øya ligger bare 5 meter over havet, så man går faktisk alle høydemeterne på vei opp til toppen. Den første delen slet vi oss gjennom jungel med brøleaper i trærne rundt oss før vi kom til vulkansk landskap lengre opp.

Det var veldig bratt til tider, og det var utrolig slitsomt å klatre oppover i varmen. Tok lunsjpause på 1000 meter og jeg følte meg superklar for de siste 600 etter påfyll med favoritt tur-baren min fra Kashi, masse rosiner og bananer. Men på ca. 1400 meter sa det stopp for min del, jeg ble utrolig sliten og orket ikke fortsette. Veldig surt å gi seg 200 meter fra toppen, men jeg måtte bare lytte til fornuften. Hadde nok kommet opp om jeg hadde presset meg selv maksimalt, men jeg tror ikke kroppen ville hatt godt av det. Fortsatt ikke helt 100% etter ulykken men det kommer seg dag for dag :) Jeg hadde uansett en fantastisk tur, og utsikten fra 1400 meter var virkelig ikke ille den heller! Satte meg ned og koste meg i sola mens jeg ventet på at de andre skulle komme tilbake . Jeg brukte totalt 8,5 timer opp og ned, veldig fornøyd med meg selv for at jeg klarte en så lang tur :)

Vel hjemme var jeg skrubbsulten og var helt ærlig litt skeptisk til middagen som skulle bli servert hjemme hos familien. Ble sjeleglad da vi fikk store fat med masse kylling, kjøtt og grønnsaker i tillegg til fruktsalat til dessert. Bare det å få et hjemmelaget måltid var jo fantastisk, alt for lenge siden sist. Slitne jenter tok en tidlig kveld, med tordenstorm, strømbrudd og regn så kraftig at det kom dryppende ned fra taket. Virkelig en annerledes opplevelse - haha!

Dagen i dag ble brukt til reising, og vi er nå i fjellbyen Monte Verde i Costa Rica :) Nytt land og nye opplevelser står for tur. I morgen venter ziplining og tarzan swing - gleder meg masse! Men aller først skal jeg utnytte det superfine hotellrommet vårt, en god natts søvn er velfortjent føler jeg. Natta :)

3 kommentarer

Kristine

01.06.2013 kl.14:39

Så kult å se igjen! Har vært oppå der selv!:-) Får jo lyst til å reise tilbake! Tror jeg må finne noen bilder... Fortsatt god tur!

Maire

01.06.2013 kl.20:22

For en fantastisk tur du er på!:)

Kos dere videre!

Fitnessnora

02.06.2013 kl.02:44

Kristine: Sa goy at du har klatret opp ogsaa! Skjonner veldig godt at du vil tilbake - helt fantastisk !

Skriv en ny kommentar